Nikkeliallergisen kaulakoru on Hopea-PuroNikkeliallergiasta kärsivänä olen ottanut käyttööni Hopea-Puron papukaulaketjun, jonka materiaali on teräs. Vuosiin en ole käyttänyt kaulakoruja muulloin kuin juhlissa, ja silloinkin pronssista Kalevalaa tai jotain rihkamaa.

Nikkeliallergia sai alkunsa teinivuosilta, kun tein itse korvanlehtiin lävistykset, ja ripustin niihin hakaneuloista kaikkea joka mukana pysyi. Rahaa ei tietenkään ollut laittaa hopeisiin tai kultaisiin koruihin, vaan ne ostettiin paikallisesta liikkeestä parilla markalla. Nykyään korvanlehteni tulehtuvat ja märkivät jo parin tunnin jälkeen siitä, kun olen nikkeliä sisältävää korua siinä pitänyt. Myös kaulani iho alkaa kutista ja ärsyyntyä nikkeliä sisältävistä helyistä.


Olen nukkunut tämän ketjun kanssa viime yön, kävin myös pesulla se kaulassa. Jatkuvassa käytössä edellytykseni onkin, ettei sitä huomaa ennen kuin peiliin katsoo. Ajattelin ensin, että valitsinko liian ison ja raskaan, mutta se asettuikin kaulalleni hyvin, eikä kutise.

En ole ostellut kultaisia kaulakoruja niiden hinnan takia. Lisäksi lastenhoitotyössä on omat riskinsä korujen rikkoontumisesta. Tätä saa kyllä kunnolla vetää että katkee 😁. Eikä hintakaan ole paha ottaen huomioon, että kaulakoru on näyttävä, ja että sille luvataan ikuinen takuu.

Tämän teräksisen kaulaketjun nimi on puro *. 
Hopea-Puron tuotteita voi ostaa TÄÄLTÄIhanaa ja valoisaa kesän alkua kaikille lukijoilleni, nauttikaa auringosta ja kauniista koruista. Palaan blogin ääreen taas deodoranttitestien merkeissä. 

- Meikku 
* koru saatu näkyvyyttä vastaan
Kommentit

Suositut tekstit