Kalevalainen jäsenkorjaus vie selkäkivunSelkäkipu on minulle ollut lähes elinikäinen kaveri, ja monelle muullekin se on tuttua. Minun selkävaivani saivat alkunsa lapsuudessa, kun putosin keinusta ja löin alaselkäni kiveen. Henki salpautui, ja kipu purkautui kovana kirkaisuna ilmoille. Tapahtuman jälkeen menin sänkyyn lepäämään, mutta en puhunut asiasta vanhemmile.Äitini vähän ihmetteli ohi mennessään, että miksi sängyssä olen keskellä päivää mutta asia jäi siihen.

Skolioosi ja SI-nivel

Teini-iässä minulla todettiin skolioosi, joka saattaa olla si-nivelestä johtuvaa. Kouluterveydenhoitaja määräsi venytysliikkeitä, mutta niistä ei ollut mitään hyötyä tilanteeseen. Vasta lukiossa, kun kävin aerobicissa,selkäkivut lähtivät. Lihaskunto oli siis huono. Tuttuja olivat myös noidannuolet, jotka olivat joskus niin pahoja, että kävelemään ei päässyt. Silloin nukuttiin kovalla lattialla.

Raskausaikana selkävaivat alkoivat pahentua, etenkin pojan odotusaikana. Tämä toinen raskaus oli kuormittavampi ja löystytti lisää paikkoja. Selkävaivat ja liitoskivut eivät menneetkään ohi synnytyksen jälkeen, vaan jouduin lopuksi menemään osteopaatille niksautettavaksi. Hoito oli epämiellyttävää ja kivuliasta, ja siellä kävin kahdesti. Apua siitä oli, toisen käynnin jälkeen selkäkipu oli seuraavan kaksi viikkoa niin järkyttävää että ehdin jo epäillä jotain menneen pieleen, mutta sitten se häipyi hetkeksi. Säännöllinen selkälihasten vahvistaminen on auttanut pitämään noidannuolet poissa, mutta pieni kipu on koko ajan ollut läsnä - kunnes löysin kalevalaisen jäsenkorjauksen. 

ParantolaLouhessa parannutaan hellästi

Tämä oli kokonaisuudessaan neljäs kerta, kun hoidossa kävin. Mies yrittää minua aika ajoin perinteiselle hierojalle, mutta en yhtään pidä kivuliaasta hoidosta, ja olen varma että se saa kehoni vain puolustustilaan sen sijaan että paikat lähtisivät avautumaan. 

Kalevalaisessa jäsenkorjauksessa hoidetaan aina jalkapohjista kallonrajaan saakka, vaikka ongelmakohta olisikin selässä. Vaikka hoito ei olekaan varsinaista hemmotteluhoitoa, se on silti miellyttävää ja lempeää - joidenkin mielestä jopa hipsuttelua. Mutta mikäs sen ihanampaa hellää kosketusta rakastavalle hirsitalon emännälle! 

Seija aloittaa aina jaloista. 


Käsittelyssä ollaan ensin makuuasennossa selällään, josta sitten käännytään vatsalleen. Sitten yritetään kammeta käsittelystä rentoutunut ruho ylös hoitopöydältä ja mennään jakkaralle istumaan, jossa käsitellään selästä ylöspäin käsien kautta kallonrajaan saakka. Hoitoon osallistutaan myös itse liikuttelemalla raajoja. Seinäjoella ParantolaLouhen Seija käyttää hoidossa viinirypäleensiemenöljyä, joka on mahdollisimman vähän allergisoiva.  

ParantolaLouhessa on nähty vaivaa hoitoon tulevan viihtyvyyteen; hoitopöydällä on lämpöpatja, tila on aina siisti ja tunnelmallinen eikä ilma ole tunkkainen. Asiakas huomioidaan yksilönä, Seija ei puhu jos asiakas tahtoo olla hiljaa. 


Ei tunnu missään

Hoidon jälkeen keho tekee työtä vielä viikon, eikä vedenjuonnista saa laistaa. Hyvä on myös välttää kovin fyysisesti raskaita toimia. Ekan kerran jälkeen en huomannut oikein mitään missään, mutta toisen kerran jälkeen tuli pää kipeäksi. Kipeäksikö tässä nyt tullaan vaikka parantua pitäisi?? Nesteet lähtevät liikkeelle, sanoo Seija ja minä nyökkään. Joskus tulee kiputiloja hoidon jälkeen, etenkin jos keho on pitkään ollut virheellisessä asennossa ja nyt sen pitää tottua uuteen asentoon. 


Kolmannen hoitokerran jälkeen tuli pääkipu, vilutti, väsytti ja selkäkivut lähtivät pari päivää hoidon jälkeen kokonaan. Olin ihan ihmeissäni, sillä en todellakaan edes muista koska viimeksi olisi ollut kivuttomia päiviä. Kivut pysyivät poissa jopa kuukauden ja palasivat lievinä. Jooh, tiedän että siihen vaikuttaa moni asia, huono ergonomia, nostelu työssä ym. Lisäksi minulla SI-nivelen virheasento tekee jaloista eri pituiset, joka kuormittaa selkää ja hartioita. Tässä hoidossa onkin ensin käytävä vähän tiuhempaan, ja sen jälkeen riittää harvempi "ylläpitohoito".

Oho mites se nyt noin...

Hoidon aikana alkaa kuulua lähes poikkeuksetta kaikenlaisia kurinoita ja murinoita kun nesteet ja ilmat lähtevät liikkeelle. Se voi olla joidenkin mielestä vähän häiritsevää, mutta ParantolaLouhen pöydälle mentäessä kannattaa häveliäisyydet unohtaa. Se kertoo vain hoidon toimivuudesta, kuten hikoilukin. Kurinoiden ja murinoiden lisäksi sellutiitkin saavat kyytiä kun nesteet kiertävät ja kuona-aineet poistuvat. Hoidon jälkeen on notkea olo, eikä aikaisemmasta kankeudesta ole tietoakaan. Kalevalaisen jäsenkorjauksen lisäksi ParantolaLouhi tarjoaa muitakin palveluja, kuten esimerkiksi kuumakivihieronta, aromahieronta ja ayurvedinen pää- ja kasvohieronta. Jäsenkorjausta Seija tekee vielä hetken oppilastyönä, mutta edessä häämöttää valmistuminen jäsenkorjaajaksi. 

ParantolaLouhi Facebookissa.
ParantolaLouhen kotisivut.
Kalevalaisesta jäsenkorjauksesta Kansanlääkintäseuran kotisivuilla. 

Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!

Minä nautin hoidon jälkeisistä tunnelmista ja odottelen selkäkivun katoamista joten lukemisiin 💋.

- Meikku


Kommentit

  1. Kiitos suosituksesta! Itselläni on ollut selkäkipuja jo kauemman aikaa, ja olen käynyt monella eri hierojalla. Kalevalainen jäsenkorjaus on sellainen, mistä olen kyllä kuullut, mutta ei vielä ole tullut kokeiltua. Sisareni kuitenkin on käynyt sellaisessa Hollolassa, ja hän myös antoi suositukset. Täytyy ehkä itsekin vihdoin kokeilla.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätäthän terveiset hirsitalon emännälle =)

Suositut tekstit