Yliluonnollinen ilmiö vai tieteellä selitettävissä oleva sattuma?


Luethan avoimin mielin, kaikki tässä blogikirjoituksessa on totta - oli se sitten yliluonnollinen kokemus tai ei. En ole höyrähtänyt, ja olen asiaan etsinyt selitystä sitä kuitenkaan vielä löytämättä.

Minulla oli lapsen usko joskus. Käytin sitä ehkä väärin, kun rukoilin Jumalaa herättämään liikaa juonut isi vessanpöntöltä oman pissahätäni vuoksi. Jumala ei auttanut, vaikka sama tapahtui monta kertaa. Ei pieni tyttö rukoillut enää iltaisin, lapsen usko oli menetetty.Kynttilämagiaa kehän keskellä


Nuorena aikuisena kiinnostuin wiccalaisuudesta. Se tarjosi jotain mielenkiintoista ja mystistä perinteisen kristinuskon tilalle. Aloin tutkia kyseistä pakanauskontoa ja kerätä tietoa ja "loitsuja" kirjaan, jota sanotaan Varjojen kirjaksi.

Oletko muuten nähnyt sitä umpipöhköä elokuvaa nimeltä Noitapiiri? Siinä näyttelee mm. Neve Campbell ja Skeet Ulrich. Noidat luovat siinä piirin, jossa kutsuvat elementtejä. Hyvin samanlaisia piirteitä oli siinä, mitä minä tein. Lopputulos oli aika uskomaton.

Meillä päin ei ollut wiccaa harjoittavaa väkeä, joten toimin koko ajan yksin. Loin kehän yksiöni lattialle, sängyn viereen. Se oli talvinen iltapäivä, ei ollut pimeää. Minulla oli kaksi kynttilää, punainen marmorikynttilä, ja valkoinen pöytäkynttilä. Molemmat paloivat luomani kehän keskellä. Lisäksi minulla oli kynttilät joka ilmansuunnan kohdilla.

Alkoholistin lapsen omituinen hetki


Ennen kuin loin kehän, äitini oli soittanut minulle. Heillä oli ryyppyputki päällä, ja äitini kyseli turvapaikkaa luotani, koska alkoholisti-isäni oli käynyt taas väkivaltaiseksi. En tosissaan halunnut häntä luokseni, sillä pelkäsin että isäni tulee häiriköimään ja mahdollisesti yrittää kirveellä ovesta sisään.

Luomassani kehässä kynttilöiden palaessa pyysin apua, että isäni rauhoittuisi eikä äitini tarvitsisi tulla luokseni.

Punaisen marmorikynttilän liekki alkoi nuolla kynttilän reunoja ja pyöriä ympäri toistuvasti. En muista enää kumpaanko suuntaan liekki pyöri, mutta muistan ihmetelleeni sen liikettä. Valkoisen kynttilän liekki paloi normaalisti, tosin hieman lepattaen.

Puhelin soi. Äitini sieltä soitti silmin nähden helpottuneella äänellä, että ei hän tulekaan. He ovat sopineet ja taas on rauhallista. Kiitin ja sammutin kynttilät. Purin kehän.
Yliluonnollinen ilmiö vai tieteellä selitettävissä oleva sattuma?

Seuraavana päivänä tapahtumasta sytytin samat kynttilät samaan paikkaan lattialle. Epäilin vetoisuutta, mitä vaan. Kynttilät paloivat normaalisti, eikä mitään kuvioita tai lepatusta syntynyt. 

Koko tapahtumaketju oli niin erikoinen, etten tiennyt uskoako saaneeni apua jostain, vai oliko kyseessä jokin tieteellinen ilmiö. Oliko kynttilässä vika? Siinä oli kyllä pieni kraateri ja reunat olivat levinneet marmorikynttilälle tyypilliseen tapaan. Ehkä liekki yritti levitä jonnekin? Mutta miksi ympyrä? Miksi liekki sellaista teki? Miksi se ei tehnyt sitä enää seuraavana päivänä?

Maailmassa on paljon asioita, joita ei järjellä voi selittää. Onko tämä yksi niistä? Olen yrittänyt etsiä tetoa kynttilän liekin liikkeistä, ja tiedän että se lepattaa jos esimerkiksi sydän on huono. En vain ole saanut selkeää vastausta siihen, miksi toisen kynttilän liekki teki ympyrää ja toinen paloi suoraan lepattaen. Ikkunakaan ei kuitenkaan ollut auki.

En ole koskaan pitänyt itseäni herkkänä tällaisille asioille. Okei, olen nähnyt enneunia, niistä kirjoitan TÄÄLLÄ, ja olen (luullakseni) nähnyt mummon joka katosi jo aikaa sitten puretun asumattoman talon pihatiellä.

Wiccan harjoittaminen jäikin pian pois, taisin vähän säikähtää tapahtunutta. Hävitin Varjojen kirjanikin melko nopeasti. Eikä meillä nykyäänkään paljoa kynttilät pala. 

Kun en ole ymmärtänyt, mitä kynttiläjutussa oikein tapahtui, pakko kai esittää seuraava kysymys: Kuka oli läsnä?


- Meikku


Oletko sinä kokenut selittämättömiä asioita?
Kommentit

 1. Mummoni ollessa saattohoidossa kävin jättämässä muutama päivä ennen hänen kuolemaansa hyvästit. Olin tuolloin 18v. Tunsin ja miltei näin jonkun siluetin vuoteen vierellä, enkä voinut mennä sille puolen sänkyä. Jälkeenpäin olen ajatellut sen tunteen johtuneen siitä, etten voi sietää sairaaloita ja kenties se vain oli jokin sähköinen kapine, mikä synnytti voimakkaan sähkömagneettisen kentän, johon reagoin.

  Muutama vuosi opintojen päättymisen jälkeen, opiskelijatoverini laittoi FB-päivityksen:"On isojen ratkaisujen edessä". Sain ennakkoaavistuksen tms. ja lähetin hänelle viestin, jossa kerroin, että uskalla lähteä amerikkaan, se tulee kannattamaan. Emme olleet keskustelleet muutamaan vuoteen, ainoastaan lukeneet toistemme tilapäivityksiä ja kommentoineet niihin. Luonnollisesti hän vastasi ihmetellen, että mistä voin tietää kun hän ei ollut kertonut muutaman vuoden työmahdollisuudestaan siellä kuin äidilleen? Sain vain jostain tunteen tai tiedon ja nyt hän on kansalainen, naimisissa ja hänellä on kaksi lasta ja ei voisi olla onnellisempi.

  Eräs nettituttava kertoi keskustelufoorumilla isänsä kuolleen. Minulle tuli voimakas tunne, että minun pitäisi maalata yksi maalaus uudestaan. Olin maalannut rantautuneen soutuveneen, harmaan ja mustan sävyillä, koska mieleni oli tuolloin synkkä. Nyt tuli tunne, jossa minun piti maalata sama uudestaan, mutta värjätä taivas neonkeltaisella ja vesi kirkkaimmalla turkoosilla. Näin tein ja lähetin maalauksen tuttavalleni. Hän oli silminnähden liikuttunut eleestäni ja sitten hän ihmetteli, miten voin tietää meren olleen hänen isälleen tärkeä? Hänen isä oli nuorempana merillä ja jäi maihin töihin perheen saatuaan, mutta purjehti ja sukelti aktiivisesti.

  Toisinaan tulee vain epämääräisiä tunteita ja toisinaan tulee vain tunne, että tiedän asioita. Eipä noilla nyt elämää mullisteta, mutta saanpa tuntea edes jollakin tasolla olevani erikoinen, supermies...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Ompa kiva tietää, ettei ole ainoa jolle on tullut näitä erikoisia kokemuksia.

   Minullakin on pari kertaa hyvin vahvana tullut tunne parin kaverini raskauksissa, että odottavat tyttöä. Tytöt sieltä on sitten tulleet. Oman tyttöni odotuksessa oli myös vahva intuitio tytöstä, ja pojasta sellaista ei tullut. Hassua.

   Poista
 2. Kukako oli läsnä kun noituuden kanssa askartelit?

  Paholainen tietenkin. On olemassa hyvä ja paha, Jumala ja paholainen.

  Raamatusta löydät tekstiä pahan alkuperästä. Toiset uskovat, toiset eivät.
  Olen itse kutsunut paholaista, pirua, nuorena kynttilän valossa pimeässä huoneessa spiritismin pelaamista aloittaessani. Välittömästi kysyttyäni onko piru paikalla, sain vastauksen, kyllä on. Hetki oli karmea, jäykistyin kauhusta ja pakenin juosten paikalta. Pahan tarkoitus on tuhota, saattaa kadotukseen ja aiheuttaa surua, tuskaa ja ahdistusta. Jeesus rakastaa ihmistä, suojelee, rohkaisee
  ja pelastaa ikuiseen elämään. Valinta on ihmisen, kenen puolella olet.
  Pysy tiukasti erossa kaikesta noituudesta, paha on oikeasti olemassa, eikä sen asian kanssa kannata leikkiä. Pyydä Jeesus elämääsi, hän on ainut joka oikeasti rakastaa ja välittää. Muista ettei elämämme lopu kuolemaan vaan Jumala ikuisuuden kynnyksellä lahjoittaa ikuisen elämän ja onnen, paha suistaa kadotukseen.
  Jumalan siunausta sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Sitten paikalla ei ollut ainakaan paha olento, sillä sain nimenomaan apua. En muutenkaan usko kristinuskon pahaan ja hyvään.

   Luulen, että rinnallamme kulkee kuolleiden ihmisten henkiä, joista osa syntyy uudelleen. Näin minä näen enkelitkin, kuolleiden henkinä.

   Poista
 3. Insinöörinä haluaisin tietää mitä oikeasti on tapahtunut. Itse en näe mitään loogista, tieteellistä selitystä tapahtuneelle.

  Vasemman käden polun kulkijana tiedän, ettei kaikkeen ole loogista, tieteellistä selitystä, vaan tämän maailman takana on toinen maailma, joka aina joskus tulee esiin.

  VastaaPoista
 4. Hei, opiskelen metafysiikkaa johon kuuluu mm. Nämä ilmiöt ja niiden tutkiminen. Kaiken "henkisen" tutkiminen ja ymmärtäminen ylipäätään. Osasta on paljonkin tutkittua tietoa mutta mitään ei voida todistaa tieteellisin metodein ( ainakaan vielä) On vain usko ja miljoonien ihmisten kokemukset kautta aikojen. Noetiikka on tutkimusala jossa mm. Tutkitaan ihmisen ajatusten vaikutusta. Ruokous, toive, affirmaatio jne on energiaa ja tästä on paljon tutkimuksia että nämä todellakin tapahtuvat ja niillä on voimaa. Kannattaa lukea ja ottaa selvää jos asia kiinnostaa. Usko ja tiede kyllä tulevaisuudessa yhdistyvät enemmän, onneksi! Ja tällä tarkoitan että saadaan lisää todistusta "suuremman avusta" ja sielun vaelluksesta.
  Ihanaa jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mielenkiintoisesta kommentistasi. En olekaan ennemmin kuullut noetiikasta, täytyy varmaan tutustua lähemmin. Asia nimittäin kyllä kiinnostaa minua.

   Poista

Lähetä kommentti

Jätäthän terveiset hirsitalon emännälle =)

Suositut tekstit