Soodaa kainaloissa

Olen lopen kyllästynyt marketeissa myytäviin antiperspirantteihin, ja etsiskelen itselleni nyt uutta tuotetta kainaloihin. Testiin on tulossa erilaisia dödöjä, luonnonkosmetiikkaa ja ei luonnonkosmetiikkaa, sekä muutama hieman yllättäväkin tuote.

Aikaisemmin olen kokeillut Urtekramin deodoranttia, mutta en tykännyt siitä. Ei vienyt niin tehokkaasti kainalolemuja pois mitä olisin toivonut. Toinen jota testasin, oli kookosöljy. Se toimi myös jollain tasolla, mutta inhosin sen tahraavuutta ja tahmaisuutta. En kyllä pidä kookosöljyn tuoksustakaan.Nämä kaksi minulla on ollut nyt käytössä jo pitkään, ja kumpikin kutittaa kainaloita. Näiden tilalle siis pyrin löytämään uuden/uudet tuotteet!


Kumpikin ovat antiperspirantteja, jotka estävät hikoilemista ja sisältävät alumiinia, joka muodostaa iholle kalvon. Erityisesti tuo Garnier estää hikoilua todella tehokkaasti, mutta se sisältää tosin alkoholia ja silikonia -> raapsraaps!


Tällä hetkellä testaan lähes joka keittiöstä löytyvää SOODAA.

Tämä on toinen päivä soodat kainaloissa. Sekoitin soodaa pieneen määrään vettä että siitä tuli mössöä. Hieroin kainaloihin ja annoin kuivahtaa. Päivän aikana lapioin multaa, hypin trampoliinilla, imuroin ja olin aktiivinen monella tapaa ja hikosin. Lisämaustetta toi n. 20 asteen lämpötila ulkona.

Hien haju pysyi poissa koko päivän, eikä soodaa tarvinnut lisätä kertaakaan!

Tänään tein saman, mutta laitoin muutaman tipan eteeristä öljyä sekaan tuomaan hyvää tuoksua. En hyppinyt trampoliinilla tänään saatikka lapioinut multaa, mutta myös tänään ovat hajut pysyneet poissa. Öljyn tuoksu haihtui päivän aikana, mutta hiki ei haissut.

Olen yllättynyt soodan toimivuudesta, mutta toisaalta en, koska sooda neutraloi hajuja. Soodaa käytetään siivouksessa, pesukoneen puhdistuksessa ja paljon muussa. Ripottelemalla soodaa altaan viemäriin ja kaatamalla etikkaa päälle saa puhdistettua kätevästi rasvaa putkista. Toimisikohan rasvoittuvalle päänahalle, pitäisikö koettaa?

Tässä lyhyesti plussat ja miinukset minun kainaloissani testattuna:

+ piti hajut poissa koko päivän
+ miellyttävä kainaloissa
+ ei kutittanut
+ yli jääneellä soodavesiseoksella voi pestä kasvot tai kuoria kädet, erityisesti kynsinauhat
+ voi tuoksuttaa miten tahtoo eteerisillä öljyillä
+ helppo pestä pois pelkällä vedellä

- sotkee liikaa laitettuna vaatteet, tippuu kokkareina pois
- kovatöinen kiireisinä aamuina 


Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! Tämä on nimittäin erinomainen apu jos käyttämäsi deodorantti kuluu loppuun eikä tilalle ole uutta, mutta vain tilapäiseen käyttöön.


- Meikku
PS. Kokeilitko?


Kommentit

Suositut tekstit