DIY Barbien pylvässänky


Kuvassa sänkyä testaa Raquelle KidKraftin isossa nukkekodissa. 

Sain ajatuksen Barbien pylvässängystä, kun mies osti espanjalaisia mansikoita jotka tulivat hauskassa rasiassa. Tykkään tehdä näitä diy-juttuja, ja olenkin jo tehnyt pari lampunvarjostinta, pojan huoneeseen inkkariteltan, tuunannut isosta seinäviuhkasta paremmin sisustukseen sopivan ym. En ole kuitenkaan kudinpuikkojen ja ompelukoneen ystävä, joten ihania villasukkia ja muita neuloksia ette minulta näe. No trikoopipoja ehkä joskus 😃. Harmi vain, että aika ei meinaa riittää kaikkien hyvin ideoiden toteuttamiseen. 

Kaikki lähti siis nurin päin käännetystä mansikkarasiasta. Tästähän olisi saanut mahtavan jo pelkästään lisäämällä päällysteet ja päädyn. Pylväät ovat neliskanttiset, joten tuohon päällyslevyyn piti vähän puukolla nirhata niitä varten lovet. 

Pylväitä piti hioa, ettei pieniin leikkijän kätösiin tulisi tikkuja. Hyvä on hioa myös esteettisistä syistä; sileä pintä näyttää tässä paremmalta kuin rosoinen.

Hiomisen jälkeen putsaus pölystä ja maalaus. Minulla tässä kalkkimaalia joka tarttuu hyvin monenlaiseen pintaan, ja antaa peittävän matan lopputuloksen. Yksi kerros maalia riitti.

Kun pylväät ja sänky oli maalattu, oli aika laittaa sänkyyn lakana. Minä käytin puuvillakangasta, jonka liimasin kahdelta reunalta kiinni.


Ei kai Barbien kovassa sängyssä tarvitse nukkua? Laitoin pehmusteeksi Dugem-terveystyynyn täytettä. Tähän soveltuu patjaksi hyvin vanu tai mikä tahansa tuonne väliin sopiva täyte. Sitten vain liimataan loputkin reunat kiinni ja annetaan kuivua. 


Sitten kiinnitin pylvätt. Pienillä puutapeilla nämä kiinnittäisi siististä, mutta minä käytin liimaa ja nitojapyssyä. Sitten vain maalasin niitit piiloon.


Tolppien kiinnityksen jälkeen laitoin kehikon tuonne ylös. Minä olen käyttänyt niitä materiaaleja joita on saatavilla ollut, joten aina ei pituus piisaa ja pehmeä lista saattaa naulaamisen voimasta haljeta. Hökötys kuitenkin pysyy tukevasti paikoillaan. Sitten vain maalaukseen!

Lopuksi asettelemaan kangasta päälle. Tässä olen käyttänyt tytön katosta tippunutta vuodeverhoa jota hän ei halunnut enää takaisin. Lopusta verhosta saan kuulemma tehdä hänelle prinsessamekon 😝. Pinkin kankaan lisäksi laitoin kultaista harsokangasta joka toi hienon säväyksen sänkyyn.

Tämän olisi voinut tehdä niinkin, että osat maalataan vasta lopuksi, mutta maalailin vähän joka välissä kun en tiennyt etukäteen miten ideani toteutan. 


VALMIS! 

Tein vielä lisäksi muutaman sisustustyynyn samasta puuvillakankaasta ihan vain liimaamalla kankaiden reunat ja käyttämällä samaa terveystyynyn täytettä. Ompelukoneen käyttö näin pienessä projektissa olisi minulta vienyt yli tuplasti sen ajan mitä tyynyn teko liimalla. 

Sängyn reunat voi myös halutessaan päällystää vaikka nätillä kankaalla tai valkoisella pahvilla jos hakaset häiritsevät. 

Pienenä tein itse paljon pahvista barbienukeilleni huonekaluja, mm. maitopurkista tuli loistava jääkaappi, tulitikkurasioista hienoja lipastoja. Tulen varmasti vielä värkkäämään jotain kalusteita nukelle kun tuolla noita paneelin paloja ym. on. Kyllähän näitä saa valmiina kaupasta, mutta tee se itse-meiningissä vain on sitä jotain! Lapselle ihana muisto (toivottavasti) kun äiti on tehnyt. 

Seuraavassa postauksessani kerron teille millaista vauvojen pyllyvoide on deodoranttikäytössä!

- Meikku 💋
Kommentit

  1. Löysin tänne sattumalta Googlen kautta googlailtuani tee-se-itse-juttuja, mitä Barbeille voi tehdä. :D

    Mutta onpa hauska idea. Pitääpä ottaa joku kerta idea käyttöön, jahka itselle tulee vastaan samanlainen laatikko. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätäthän terveiset hirsitalon emännälle =)

Suositut tekstit