Testissä ORGANIC ESSENCE ja FINE deodorantit


Olen kokeillut alkoholittomia Organic Essencen* ja Finen* deodorantteja muutamia päiviä, ja päätin kirjoittaa näistä kahdesta yhdessä. Kummatkin ovat erittäin mielenkiintoisia dödöjä, sillä Organic Essencen pakkauksen voi kierrättää tai jopa kompostoida. Fine taas näyttää niin ylelliseltä lääkepurkilta ja mukana tulee puinen spatula levitykseen, etten olisi malttanut odottaa millään näitä kahta kokeiluun. 


 ORGANIC ESSENCE

Tuubi on jännä. Sitä painetaan kämmenellä, jolloin tuubista putkahtaa deopötkylä esiin. Deodorantti on voidemainen ja levittyykin hyvin. Kokeilussa minulla oli sitruuna-teepuu-minttu-tuoksu, tosin ei ollut minun mieleeni. Onneksi näitä on saatavissa muitakin tuoksuja sekä tuoksuton vaihtoehto. Ajattelin tämän jälkeen ottaa käyttöön tuon ruusun tuoksuisen.


Organic Essencen teho perustuu kookosöljyyn, soodaan ja eteerisiin öljyihin. Ei varmaan tarvitse erikseen mainita, että hienhajut pysyvät poissa koko päivän. Tässä on niin monta soodadeodoranttia jo kokeiltu, ettei tämänkään toimivuus yllätä. Sen sijaan tykkään tuosta kierrätettävästä putkilosta sekä deodorantin koostumuksesta joka on helppo levittää. Tämä ei myöskään ärsyttänyt eikä kutissut kainaloissa. 

Poispesun jälkeen kainalot jäivät kuitenkin tahmeiksi, vaikka pesin vaahtoavalla saippualla. Vähän häiritsevää oli ensimmäisenä päivänä, mutta sen jälkeen hommaa ei enää edes huomannut. Paketin koko on 62g mikä tuntuu olevan monissa muissakin deodoranteissa. Tuotteen levittämisen jälkeen kannattaa hetki odotella kuivahtamista ettei sottaa vaatteita, tämä on sen verran pehmeää. 

Tykkään kompostoitavasta pakkauksesta, sen pieneen tilaan menevästä koosta, tehokkuudesta sekä pehmeästä, helposti levittyvästä koostumuksesta. Käyttöön meni ja mukaan pakkaan tämän lomareissulle!

Tilaa Organic Essence TÄÄLTÄ.

INCI

Cocos Nucifera (Coconut) Oil*, Maranta Arundinacea (Arrowroot) Root Powder*, Cera Alba (Beeswax)*, Sodium Bicarbonate (Baking Soda), Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract*, Mentha Piperita (Peppermint) Oil*, Leptospermum Petersonii (Lemon Tea Tree) Oil*. 

*Global Culture sertifioitu luomu raaka-aineFINE [fi-ne]

Sitten tämän tyylikkään lääkepurkin vuoro olla ruodittavana. No ei vaan, deodoranttihan tämäkin on, vaikka oikeasti purkkia katsoessa ei tulisi dödö ensimmäisenä mieleen! Fine deo sisältää edellisen tavoin kookosöljyä ja soodaa, lisäksi siinä on karitevoita ja eteerisiä öljyjä. Minulla kokeilussa oli uusi bergamotin ja setripuun tuoksuinen versio. 


Tässä deodorantissa ei ole alumiinisuoloja, se on täysin luomu ja vegaani. Mukana tulevalla puisella spatulalla voide on näppärä levittää, eikä sitä tarvita paljoa. Purnukassa on tuotetta 30g, mutta sitä on tarpeen tullen saatavissa isompikin koko. Riittoisaa on tämä pienempikin purkki. Lisäksi tästä on saatavissa näyte.

Ensin en tykännyt tuoksusta, se oli jotenkin liian voimakas purkissa. Kainaloissa onneksi tuoksu tasaantui ja se oli lopuksi hyvinkin miellyttävä. Hajut pysyivät koko päivän poissa, eivätkä kainalot edes tuoksahtaneet illalla ummehtuneilta. Purkin ulkonäkö vetoaa miehiin, omani heti sitä kehui että onpas hieno purkki. 

Pesun jälkeen tässäkin jäi hieman kainalot nihkeiksi, mutta eipä kutissut tai ärsyyntynyt yhtään. Ajattelin niin, että samalla sitten hoitaa kainalon ihoa. Tosin sheivaamisen jälkeen en tätä ole levittänyt, mutta tuskin kirvelee sittenkään, kun on alkoholiton deo. Finen deodorantti ei tahmaa vaatteita eikä levittämisen jälkeen tule tahmeaa oloa. 

Tämä on hyvin ylellinen, saksalaista käsityötä, ehkä juuri siksi kovin hintavakin. Ostaisin lahjaksi vaikka miehelleni, sillä tämähän on aivan loistava lahjaidea! Lisäksi purnukka on niin tyylikäs, että se kannattaa säilyttää ja käyttää uudelleen. Tästä on saatavana myös vetiverin ja pelargonian tuoksuinen Original. 

Tilaa Fine TÄÄLTÄ.


INCI

Cocos Nucifera Oil**, Theobroma Cacao Seed Butter**, Sodium Bicarbonate, Glycerin**, Butyrospermum Parkii Butter**, Kaolin, Rhus Verniciflua Peel Cera**, Parfum*/**, Limonene*, Eugenol*, Linalool*, Benzyl Benzoate*, Geraniol*, Citral*, Farnesol*, Benzyl Salizylate*.
*100% luonnollisia eteerisiä öljyjä: teepuu, pelargonia, korianteri, laventeli, sitruunaruoho, patsuli, santelipuu, vetiver, neilikka
**luomusertifioitu raaka-aine


* Deot saatu bloginäkyvyyttä vastaan 


Tänään lähden jälleen Helsinkiin skleroterapiaan hoidattamaan avm:ni, mutta seuraavassa postauksessa voisin esitellä teille itse tekemäni Barbien pylvässängyn 😀. Lukemisiin siis!

- Meikku 💋

Kommentit

Suositut tekstit