Kesäpäivä Kalajärvellä


Kalajärvellä vietin lapsuudessani päivän jos toisenkin. Se olikin hyvä pakopaikka kaikesta mitä kotona oli meneillään. Lapsuuden ystävä vain matkan varrelta mukaan ja hups koko päivä menikin vedessä. Eilen oli niin lämmin päivä, että lähdimme sinne koko perhe sekä yksi hoitolapsi mukanamme.Juhannuksena järvellä oli yleensä paljon väkeä kun olin lapsi/nuori, taitaa olla edelleenkin. Tanssilavakin löytyy. Lapsena muistan, kun vanhempani olivat Kalajärvellä kaljalla. Siellä on ravintolat, terassit ja kaikki. Esiintyjää en enää muista, mutta vanhempani päättivät lähteä tanssimaan. Isälläni oli polviin saakka ulottuvat kumisaappaat, ja äitini oli niin humalassa, että tuskin pystyssä pysyi. Siinä sitten hoippuivat ja minä häpesin!

Isälläni oli tapana vetää tahallaan överit touhuissaan, kun kuvitteli sen olevan hauskaa muiden mielestä. He horjahtivat ja kaatuivat tanssilattialle. Valssaaminen saattoi olla hiukan kiusallista kanssatanssijoiden mielestä.

Nyt ei Kalajärvellä valssi soinut. Rannalla oli väkeä ja vesi siedettävän lämmintä. Paljon oli muuttunut sen jälkeen kun minä lakkasin järvellä käymästä, mutta paljon oli vielä tuttuakin. Vesiliukumäki, joka aikoinaan oli suuri hitti, seisoi yhä paikoillaan ja vesi virtasi - laskijoita vain ei yhtäkään. 


Joskus muuten metsän läpi kulki pururata, liekö siellä enää? Sitä pitkin pääsi kylälle takaisin. Menimme kerran äitini kanssa sitä pitkin yöllä, äitini ei ollut ihan varma reitistä mutta pääsimme kuitenkin kotiin. Matka oli melko ptkä ala-asteikäisen kulkea jalan, mutta se on jäänyt mieleeni jännittävänä kokemuksena. Taitoimme koivusta oksat joilla hätistelimme hyttysiä. 


Meillä oli rannalla Algamaris- aurinkovoiteet mukana, ne toimivat hyvin poikamme atooppisella iholla. Ei tule näppylöitä kyllä yhtään. Tuo lasten purkki on tuoksuton ja meidän aikuisten omassa on mieto tuoksu. Jostain syystä olen aina tykännyt aurinkovoiteiden tuoksusta. 

Sitten vinkkinä: Jos ei huvita laittaa voidetta kasvoihin, voit laittaa mineraalipuuteria - siinä on luontainen aurinkosuoja! Tuo puuteri on minun luottotuotteeni, en laita mitään meikkivoiteitakaan alle. Ennen käytin Pure Luxea, mutta kun sitä ei enää saa niin vaihdoin Flow:n. 

Aurinkovoiteet voit hankkia esimerkiksi TÄÄLTÄ ja Flow mineraalipuuterin TÄÄLTÄ.

Kalajärvi on ihana lapsiperheen kesänviettopaikka, suuntaamme sinne kyllä vielä monen monta kertaa 😀. Suosittelen sinullekin, oli lapsia tai ei.

Kiitos taas seurasta!

- Meikku

Vai oletko jo käynyt Kalajärvellä?

Kommentit

 1. Tutulta näyttää näin paikallisena. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogi-kirjoituksesi herätti muiston. Isäpuoleni halusi (kuvahumalassa) juuri minut soutamaan, kun hän halusi kokea aamulla verkot Aittalammella. Minut, joka ei osannut soutaa. Olin noin 8 - 9-vuotias. Kun en osannut, hän pieksi minut verkolla veneen pohjalle. Hän rankaisi minua, kun en osannut. Kun hän pieksi, hän myös huusi. Hänen huutonsa kantautui aamutuimaan kauas.

   Poista
  2. Ei kiva muisto, ei todellakaan! Kamala =/. Herää kysymys, miksi hän ei itse soutanut, mutta mikäpäs noiden ajatuksenjuoksua ikinä ymmärtää... En voi edes kuvitella, kuinka paha olo siitä sinulle tuli.

   Poista

Lähetä kommentti

Jätäthän terveiset hirsitalon emännälle =)

Suositut tekstit