Onko tämä perheblogi?


Mietin tässä edellisenä iltana Blogit.fi sivuston kategoriaa, jossa blogini on listattuna. Ensin sijoitin sen kategoriaan lifestyle, mutta myöhemmin siirsin sen perhe-kategoriaan. Nyt aloin miettiä, että onko tämä nyt sellainen perheblogi, joksi ne yleensä määritellään?Alkoholismi on elämäntapa ja sairaus

Minusta alkoholismi on myös elämäntapa, joten sinänsä sekin olisi ollut oikein. Blogini kertoo ennen kaikkea alkoholismista perheessä, joten ehkä oikea kategoria on perhelifestyle. Mitä mieltä sinä olet? Tämä on muuten todella hankala asia, kun sitä oikein rupeaa miettimään.

Toisaalta, tämähän voisi olla yhtä hyvin perheväkivaltablogi! Meidän perheessämme kun on ollut väkivaltaa monessa muodossa. Mikä edes on perheväkivaltablogi? Missään ei ole sellaisia kategorioita! Ja kun niitä ei voi valita montaa sopivaa.

Olenko minä perhebloggaaja?

Minä en varmaan voisi olla lifestylebloggaaja, koska minun lifestyle ei ole alkoholismi. Enkä tarkoita nyt sitä, että kaikki lifestylebloggaajat ovat alkoholisteja! Oma elämäntapani on niin tylsää, että nukahtaisit istuallesi yrittäessäsi lukea päivieni kulkua. Minulle se ei ole kylläkään tylsää, kaikki päivät ovat erilaisia kaikessa samanlaisuudessaan. Ehkä jos olisin taitava kirjoittaja...

Olen sitten perhebloggaaja, koska bloggaan lapsuudenperheestäni. Alkoholisti-isäni oli osa sitä perhettä, suuri osa sitä, mitä minä olen tänä päivänä. Pieni osa sitä, mitä omat lapseni ovat. He kantavat vielä perintönään minun lapsuuttani, aivan kuin minäkin kannoin oman isäni lapsuutta. Monen sukupolven taakkaa.
Alkoholisti-isäkin on perheenisä

Jos tämä on perheblogi ja minä perhebloggaaja, niin on alkoholisti-isäkin perheenisä. Mutta onnellista perhepotrettia et tule ikinä näkemään, koska sellaista ei ole. 

Kummoinen isähän tuo ei ollut. Tuntuu siltä, että jos häntä ei olisi riivannut piru nimeltä alkoholismi, hän olisi keskittynyt rooliinsa paremmin. Vaikka hänellä oli omat kummallisuutensa selvänäkin, pidin häntä suuressa arvossa.

En edelleenkään tykkää, että hänestä perheen ulkopuoliset puhuvat pahaa. Pidätän oikeuden siihen, koska se on minun oikeuteni! Onneksi sellaisia puheita ei ole nyt kuulunutkaan. 

Tuli nyt erilainen postaus tällä kertaa, mutta aloin miettiä blogiani ja siitä tuli sitten kirjoitus. Kiitos jos luit loppuun. 

- Meikku


Ps. Joko olet tykännyt blogin Facebook-sivusta?


Kommentit

Suositut tekstit