Syyskuun katsaus blogin kävijämääriin


Kurkataanpas mitä blogissa tapahtui syyskuulla. Ihan yhtä huippu ei mennyt kuukausi ollut, mitä pari edeltävää, mutta toisaalta taas olen saanut vakituisia lukijoita rutkasti lisää. Uusien kävijöiden määrä on ollut siis hienoisessa laskussa. Syyskuussa tein 10 postausta, pari vähemmän mitä elokuussa, ja postausten määrä vaikuttaa kävijöihin. Jos teet blogikirjoituksen joka päivä, on lukijoitakin enemmän jatkuvana virtana. 

Asetin itselleni tavoitteen, että syyskuun loppuun mennessä olisi hyvä olla 400 seuraajaa Facebook-sivulla. No arvaas kuinka kävi? 400 seuraajaa tuli jo 11.9, ja tykkääjätkin saavuttivat tuon maagisen rajan syyskuun aikana. Eli hyvä kuukausi. Facebook- ja instagram- seuraajat eivät kuitenkaan kerro sitä todellista lukijamäärää, sillä kaikki eivät niissä ole. Kuten tuosta hienosta kaaviosta huomaat, uniikkien, eli yksittäisten kävijöiden määrä on ollut elokuussa suurin. Syyskuussa uniikkeja kävijöitä oli hieman yli 5000. Uudet lukijat ovat laskussa, kun taas vanhat eli palaavat lukijat ovat nousussa. Jos olet vieraillut blogissani ennenkin, kuulut vanhoihin lukijoihin. Iällä ei ole tässä väliä 😉. Kohderyhmää on löytynyt, ja välitön poistumisprosentti on syyskuulta ollut 0,09% eli erittäin alhainen. Siinä oman osansa tekevät nuo kaikki SEO botit, jotka käyvät vain kurkkimassa osoitteen indeksoimista varten ja häipyvät. 


Taas näitä anteeksi vaan, mutta rakastan kaavioita! Blogissani vietetty aika keskimäärin minuutteina oli syyskuulla neljä minuuttia ja kahdeksan sekuntia. Kesäkuuhun verrattuna lukemista on tullut enemmän, ja sinäkin viihdyt blogissani kauemmin. Toisaalta vanhat lukijat käyvät vain lukemassa sen uusimman postauksen ja toivottavasti jakavat sen, kun taas ensimmäistä kertaa tänne tulevat lukevat helposti kymmenenkin kirjoitusta kerralla. 


Listataanpas tähän syyskuun viisi suosituinta kirjoitusta, jos sinulta on vaikka joku jäänyt lukematta:


Syyskuussa teimme myös blogiyhteistyötä Maatilamatkailu Ilomäen kanssa, kurkkaahan sinnekin jos et vielä ole käynyt: Maatilamatkailua perheen kanssa + alekoodi

Näillä eväillä lähdetään rakentamaan lokakuuta, julkaisen seuraavaksi miten murrosikäinen alkoholistin lapsi koki ympäröivän maailman. Pysy siis mukana, voi tulla tuttuja tunteita esiin! 

- Meikku

Kommentit

 1. Olen myös ottanut avoimen linjan näiden lukujen suhteen - vaikka en selkeitä tavoitteita olekaan asettanut, niin seuraan niitä kuitenkin kuukausittain.
  Halutessasi katso täältä
  http://meriharakka.net/basics/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Kyllä nämä luvut ovat aina sen verran mielenkiintoisia (ainakin minun mielestäni), että saisi olla enemmänkin esillä. Mitäs niitä piilottelemaan.

   Poista

Lähetä kommentti

Jätäthän terveiset hirsitalon emännälle =)

Suositut tekstit