Blogin kävijämäärät lokakuussa


Taas on kuukausi vaihtunut, ja aika kurkata blogin kävijämääriin menneeltä kuukaudelta. Se olikin ennätyskuukausi blogini historiassa. Syy siihen on 7 päivää kestänyt erittäin onnistunut Facebook-markkinointi.

Tuo viikko todisti minulle jälleen kerran, että aihe on tärkeä ja kiinnostava. Kaikki lukijani eivät ole vielä blogiini löytäneet, mutta teen töitä esimerkiksi hakukoneoptimoinnin suhteen, että kirjoitukseni löytyisivät mahdollisimman helposti.

Läheskään jokainen ei lue blogeja, eikä näin ollen koskaan päädy lukemaan kokemuksistani ja tietämään, miten yleistä alkoholismi perheessä on. Sain tällä viikolla ihanaa palautetta eräältä lukijalta, laitan luvan kera siitä katkelman:


Tapa millä kirjoitat on ihan käsittämättömän vangitseva, 
vaikka aihe on äärimmäisen rankka ja tapahtumat tosia, 
täytyy sanoa että nautin suunnattomasti tavasta miten tekstisi soljuu. 
Teet tapahtumista lukijallekin tosia. 

Ps. Oletko koskaan ajatellut koostavasi kirjaa näistä blogikirjoituksistasi?

Tämän myötä pääsemmekin siihen, mitä olen mielessäni pyöritellyt jo yli kymmenen vuotta: Kirja. Joo, on varmaan kyllästyttävää kun jokainen bloggaaja on nykyään myös kirjailija, mutta minusta se on ihan luonnollinen jatkumo blogikirjoituksille.

Minä koostan kirjan näistä jossain vaiheessa, tykkään itsekin lukea paljon. Kustantajan löytyminen on oma ruljanssinssa, ja voi olla, että en sellaista koskaan edes saa!

Mutta sitten itse asiaan, eli blogin kävijämääriin!


Pieni ero vai mitä? Hetkellistä totta kai, sillä Facebook-markkinointi nosti kävijät aivan uudelle tasolle. Ensimmäistä kertaa mentiin uniikeissa yhtenä kuukautena yli 10 000 kävijän. 
Mainos pyöri 7 päivää, kohdealue oli koko Suomi ja mainosbudjetti 25e. 

Alla Google Analyticsista napattu kuvakaappaus. Mainos pyöri loppukuusta, joten ilman sitä kävijät olisivat olleet suurin piirtein samaa luokkaa kuin syyskuulla. Välitön poistuminen prosenteissa on samaa luokkaa kuin menneinä kuukausina, eli alle prosentin. 


Facebook-tykkäysten huikea lisääntyminen

Lokakuu toi blogini Facebook-sivulle paljon uusia tykkääjiä. Ensin määrä kasvoi 500 tykkääjään, loppukuusta meni jo 600 rikki. Todella ihanaa, olen kiitollinen! Tavoitteeni on vaatimattomasti pyöreä nelinumeroinen luku 1000. En uskalla edes ajatella, milloin se saavutetaan, vai saavutetaanko?

Instagram-seuraajat kasvavat maltillisemmin, ja täytyy myöntää, että se on kanava johon panostan vähiten. Siellä julkaisut ovat lähinnä tämän hetkistä elämää kuvaavia, joten sikäli ihan erilaista mitä blogin puolella olevat postaukset. 


Viisi luetuinta blogipostausta lokakuulla

Ei liene yllätys, että kaikkein luetuin oli se, joka pyöri Facebookmarkkinoinnissa.


Nyt aloitellaan marraskuuta, ja tulossa onkin muutama vähän erilainen juttu. Kirjoitan mm. alkoholismista työpaikalla, sekä tulen tarvitsemaan yhteen postausaiheeseen teidän lukijoiden apua. 

Tunnelmallista marraskuuta arvoisat lukijani, piretähän kävijämäärät ylähällä 😀

- Meikku


Tykkää blogistani Facebookissa:

Kommentit

 1. Hyvältä näyttää! Mäkin olen miettinyt tuota facebook mainontaa, mutta en vielä ole ryhtynyt perehtymään siihen tarkemmin. Mainostitko facebook sivuasi vai jotain tiettyä julkaisua?

  kommammaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Markkinoin yhtä tiettyä postausta, jonka tiesit kiinnittävän lukijoiden mielenkiinnon =).

   Poista
 2. Hei! Huikea teksti, itsekin kirjoitan parhaillaan blogien kävijätiedoista postausta ja tämä tuli juuri oikeaan saumaan. Haluaisin kysyä sinulta, miten olet liittänyt postauksen loppuun tuon "Tykkää blogistani facebokissa" -painikkeen? Lisäisin mielelläni saman lisäosan itselleni. Käytän wordpress alustaa. Kiitos paljon avusta :)

  yst. Pinja Mitrovitch // www.pinaycoco.fi

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätäthän terveiset hirsitalon emännälle =)

Suositut tekstit