Narsisti ei vastaa teoistaanTämän kertainen blogikirjoitukseni ei kerro alkoholismista vaan narsismista, ja erityisesti narsistin uhreista: Avovaimosta ja pienestä lapsesta. Kutsun heitä Ihanalikaksi ja Ihanapojaksi.

Sairas suhde


Olen myötäelänyt Ihanalikan suhdetta sen alusta saakka. Muutto toiselle paikkakunnalle tuli melko nopeasti, ja pian alkoi kuulua perin kummallisia asioita heidän suhteestaan. Viestittelimme tilanteen vakavuudesta. Vielä siinä vaiheessa Ihanalikka jopa suuttui, kun puutuin hänen elämäänsä. Ei häntä siitä suinkaan voinut syyttää. 

Kerroin hänelle, että se henkinen väkivalta tulee pikkuhiljaa muuttumaan fyysiseksi. Kerroin hänelle myöskin, että mies tulee eristämään Ihanalikan läheisistään. Sehän käy helposti vieraalla paikkakunnalla. Kerroin hänelle näitä asioita, koska näin niitä omin silmin lapsuudessani. Tiesin, mihin tuo polku johtaa. Halusin, että hänen ei tarvitse kulkea tuota polkua, jonka minä ja äitini olemme jo kulkeneet - ja huonoksi todenneet.


Perheväkivallan seurauksena syntyneet mustelmat


Narsisti laittaa kaiken peliin


Seuraavana aamuna Ihanalikka pisti viestin, jossa kiitti ja kertoi jättävänsä miehen. Paska äijä se oli. Huokaisin helpotuksesta. Hänen silmänsä avautuivat. Niin hän jätti kihlasormuksensa, ja lähti.

Narsisti mies käänsi oitis kasvojensa siloposken esiin, ja alkoi suoltaa kauniita sanoja ja lurituksia. Ne samat sävelet ja laulut on laulettu moneen kertaan. Säkeistöt ovat tuttuja minullekin, kun isäni aikoinaan luritteli äitini takaisin. Se on kuin seireenin hypnoottinen sointu. Ja niin Ihanalikka käveli takaisin. Halusi vielä yrittää, eikä lannistua kovia koneneen narsistin kanssa. 

Mies sai erävoiton. Olin huolestunut. Jonkun aikaa kului ja sitten kuuluikin vaihteeksi ilouutinen: Vauva tulossa! Ilouutinen muuttui pian iltaisin vellovaksi huoleksi, kun mietin, mitä tästä vielä seuraa.

Yhteys katkeaa

Ihanapoika syntyi, ja kaikki olivat onnellisia - paitsi tietenkin narsisti-isä, joka ei enää saanut kaikkea huomiota itselleen. Hän valvotti tuoretta äitiä ja piti tämän koko ajan varpaillaan. Lastaan hän ei rakastanut, ei halunnut.

Tuore äiti lähti kahdesti lapsen kanssa pois. Jälkimmäisellä kerralla narsisti-isän äiti pakotti Ihanalikan palaamaan takaisin. Ja he palasivat. He muuttivat. Eikä kukaan tiennyt mihin. Yhteys katkesi, Ihanalikka oli Ihanapojan kanssa jossain tuolla narsistin armoilla. Ainoa lohtu oli se, että lastensuojelu ehkä huolehtisi siitä, että heillä olisi asiat hyvin. 

Fyysistä pahoinpitelyä ja lapsen pelottelua

Narsistinen mies pahoinpiteli avovaimoaan mustelmille. Ihanalikka ei päässyt tekemään tilanteessa poliisille rikosilmoitusta. Sivustaseuraajan roolissa homma olisi ollut selvä: Lääkäriin, poliisille ja lopullisesti pois! Konkreettinen tilanne paikan päällä ei ole koskaan niin yksinkertainen. 

Ihanalikka keksi ottaa muutaman kuvan mustelmistaan. Sitten mies oivalsi, että laittamalla jäitä, ei tule mustelmaa. Lapsi oppi pelkäämään isäänsä, joka hänelle huusi ja pelotteli eri tavoin. Lapsen äiti epäili, että teki jotain muutakin pahaa. 

Lopulta Ihanalikka tuli raiskatuksi. Narsisti pakotti hänet anaaliseksiin. Se oli sairaan suhteen lopun alkua. Eräänä päivänä kun mies oli lyönyt, Ihanalikka sai Instagramin kautta yhteyden tuttuunsa ja hänen avustuksellaan lähti lapsen kanssa turvakotiin.


Narsisti-isän traumatisoima lapsi


Syytettä ei nostettu 

Ihanalikka ei enää palannut takaisin, vaan teki rikosilmoituksen. Syyttäjä teki syyttämättäjättämispäätöksen. Syinä tähän olivat mm. puuttuvat lääkärinlausunnot syntyneistä vammoista, Ihanapojan ikä jonka vuoksi lasta ei voitu kuulla, epäilty kiisti kaiken (tietenkin, ei hän ole tehnyt mitään väärää). Kuvia mustelmista ei myöskään hyväksytty, niiden ajankohtaa ei voitu todistaa. Nykyään kuvan EXIF-tiedoista selviää yhtä sun toista, yleensä se kuvauspäiväkin!

Narsisti pääsi kuin koira veräjästä. Hän ei joudu vastaamaan teoistaan. Ihanalikka kantaa kokemuksiaan lopun elämäänsä. Ihanapojalle ehti syntyä traumat, joista parantuminen vie kauan aikaa, ja saattaa silti jättää elinikäiset jäljet. 

Sillä välin herra Narsisti hankkii uusia uhreja jatkuvasti lisää. Voimme vain luottaa siihen, että jonain päivänä hän joutuu vastuuseen teoistaan. Sitä ennen uhrit kärsivät ja yrittävät selviytyä, ja oravanpyörä jatkaa kulkuaan.  

Yksi persoonallisuushäiriöinen ihminen = Kymmeniä uhreja. Kuka maksaa? Miten narsisti pysäytetään? Tältä kurssilta valmistuu liikaa traumatisoituneita uhreja. 


Ihanalikan omia kirjoituksia aiheesta voit lukea TÄÄLTÄ. 


- MeikkuKommentit

 1. Oon lukenut tuota Ihanatytön blogia ja ollut kauhean pahoillani Ihananpojan vuoksi. Että se pienikin joutui näkemään ja kokemaan paljon sellaista,mitä kenenkään lapsen ei kuuluisi kokea. Onneksi Ihanalla pojalla on Ihana äiti.❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♡. Ihanapoika on onneksi reipastunut paljon lähdön jälkeen. :) Toki olisin halunnut ettei olisi ikinä joutunut kokemaan mitään sellaista. :(

   Poista
  2. Loistava kirjoitus todellisesta mustasta aiheesta. Naraistin otteesta irti päässeenä tunnistan nuo samat asiat.

   Poista

Lähetä kommentti

Jätäthän terveiset hirsitalon emännälle =)

Suositut tekstit