Marraskuun uutiskirje


Jos lokakuu oli bloggaamiseni huippukuukausi, niin marras ei nyt ehkä ollut niinkään. Tein muutamia mielenkiintoisia havaintoja, missä lukijamäärät heittelivät eniten. En ole pettynyt tulokseen, en tokikaan. Erittäin iloisia kasvutekijöitäkin oli. Muutin otsikon uutiskirjeeksi, koska sellainen tästä nyt tuli 😆

Mainitsin aikaisemmassa kuukausikatsauksessa, kuinka rakastan kaavioita. Ette välty niiltä nytkään. Ne ovat erittäin hyvä tapa hahmottaa tapahtuneita muutoksia. Blogini on murroksessa. Enää ei tule suuren suuria paljastuksia, joten kirjalliset tuotokseni eivät vetoa enää ihmisten ns. tirkistelynhaluun. 

Marraskuun kävijämäärät laskussa


Yksittäiset lukijat: 4878

Istuntojen määrä: 9093

Sivut / istunto: 5,55

Istunnon keskim. kesto: 3:32

Lukijoiden sitouttaminen (kuva):



Alle viiden tuhannen uniikin siis mentiin. Mitä tapahtui? Olivatko blogitekstit tylsiä? Uusia lukijoita on tullut tasaisesti 30-40% kuukaudessa. Mielestäni heitä voisi tulla enemmänkin kuin tuo 30%. 

Lokakuu on ehkä hieman huono verrokkikuukausi, sillä silloin minulla pyöri viikon verran menestyksekäs markkinointikampaja Facebookissa. Otin sen nyt kuitenkin mukaan tähän postaukseen kaikilta muilta osin, paitsi Facebookin. 

Tein kaavion parilta menneeltä kuukaudelta verratakseni marraskuun kävijöitä, että mistä heitä oikein tuli ja kuinka paljon. Linkkien kautta tulevat otin Blogit.fi - lähteen osalta mukaan, koska sieltä heitä tulee eniten. 


Kaavio osoittaa, että Blogit.fi-sivustolta on tullut marraskuussa vähiten lukijoita. Samoin Facebookin kautta lukijat ovat vähentyneet. Olenkin miettinyt, että vaikka Fb-seuraajat koko ajan lisääntyvät, näkeekö heistä kaikki uusimmat blogijulkaisuni? Minusta tuntuu, että eivät. Joko ne hukkuvat seinälle muiden ilmoitusten sekaan, tai sitten eivät aina edes kaikille näy.

Kasvua on ilokseni tullut hakujen myötä. Jos hakee hakusanalla "maksakirroosi", se pomppaa tuloksiin kolmantena. Hakukoneoptimointi siis toimii. Jos vertaat marraskuun keltaista palkkia pariin edelliseen, huomaat että palkki on koko ajan kasvanut. On mielenkiintoista huomata, että joinain päivinä suurin osa kävijöistä onkin tullut orgaanisesti hakusanojen kautta. Ja he jäävät lukemaan, sillä välittömän poistumisen prosentti on vain 0,09%.

Viisi marraskuun luetuinta blogipostausta









Uusia blogisuunnitelmia

Vähän uusia tuulia puhaltelee blogissani, lähden rakentamaan sen päälle pienimuotoista verkkokauppaa. Ja en, en myy mitään T-paitoja vaan ajatuksena on lanseerata e-kirja. Sen aihepiiri ei varsinaisesti liity alkoholismiin, vaan liittyy niihin viikkoruokalistoihin joita olen pari blogissani julkaissut. Päihdeperheessä kun saattaa olla yksipuolista ruokaa jos sitä on lainkaan, ja niin myös oli minulla. Siitä, ja tietysti työstäni perhepäivähoitajana on lähtenyt tuo monipuolisen ruoan ajatus. 

Vasemmassa sivupalkissa on ollut kysely kirjastani jo jonkin aikaa. Kysely päättyy jouluna, ja ajattelin laittaa tilalle uuden kyselyn koskien e-kirjaani. Facebookin puolella sama juttu. Tällä vähän kartoitan mielenkiintoa kyseistä ajatustani kohtaan. En tietenkään paljasta sitä kokonaisuudessaan vielä. Eli vielä ehditte vastailemaan tämän hetkiseen kyselyyn. Tuo elämänkerta-tyyppinen kirjani on edennyt sivulla 42, työtä siis piisaa vielä kovin. Mutta pikku hiljaa...

Tulossa on lähempänä joulua myös ihka ensimmäinen BLOGIARVONTA! Lisäksi harkitsen Instagram-tilin lopettamista. Seuraajat eivät ole lähimainkaan sitä luokkaa mitä blogilla on. 





Vielä ehtii vieraskynäillä

Joulukuun 10. päivään saakka otan vastaan tulevaa postaustani varten vieraskynätarinoita, niistä voit lukea lisää TÄÄLLÄ.

Hyvin niitä on tullutkin, vielä lisää mahtuu mukaan eli näppäimistö napsumaan vaan. 

Uutisista vielä sen verran, että menen huomenna kampaajalle, jee! No oikeasti sinua ei kiinnosta, mutta minä olen odottanut sitä kuin kuuta nousevaa. Sen reissun myötä päivitän sitten profiilikuvankin ajantasalle. Tuo nykyinen on nimittäin otettu ennen kesäkuuta, ja kesäkuulla minä kävin viimeksi kampaajalla. 

Tilaa viikkokirje

Sinullekin on varmasti välillä pomppinut tuo viikkokirjeikkuna kun olet blogiini tullut. Sinne kannattaa laittaa sähköpostiosoite, niin saat joka sunnuntai vielä extrapostia sekä kuluvan viikon julkaistut postaukset. 

Sekä sitten, kun saan ensimmäisen e-kirjani julkaistua, tulet saamaan tarjouskoodin viikkokirjeessä. E-kirjan lanseeraus menee vuoden 2018 keväälle. Materiaali on vielä työn alla, ennenkuin pääsen työstämään sitä sähköisessä muodossa. 

No niin, mutta oikein ihanaa perjantai-iltaa teille lukijoilleni, minä tästä lähden perheeni kanssa ruokakauppaan!

- Meikku


Ps. Hei! Niin linkki sinne ruokalistapostaukseen TÄSSÄ

Kommentit

Suositut tekstit