Totuus blogikuvien takana


Olet varmaan joskus blogitekstejäni lukiessasi miettinyt, mikä tuon kuvan tarina on, tai mistä se on tullut? Kuvat blogissani ovat kaikki joko itse otettuja, tai peräisin valokuva-albumista. Paitsi yksi on otettu ilmaisesta kuvapankista, jolloin totesin heti ettei se ole minun tyylini. Rakastan vanhoja, autenttisia ja aitoja kuvia oikeista tilanteista. Aina se ei ole mahdollista, mutta olen tyytyväinen, että olen voinut käyttää blogissani edes jonkin verran niitä.

Facebookissa minulla on ollut jo jonkin aikaa kysely meneillään, jossa kartoitan sitä, teenkö kirjani kuvilla vai ilman. Kuvat ovat viemässä voiton, enkä yhtään ihmettele. En osaa kuvitella niitä tuntemuksia, joita aidot ryyppykuvat sinussa herättävät lukiessasi kirjoituksiani, mutta avaan tässä postauksessa hieman niiden taustoja.1. Likaiset pikkarit tekstistä VIISI ÄLLÖTTÄVÄÄ PALJASTUSTA

Näet siinä likaisilta näyttävät pikkuhousut. Huomaat, että kuva ei ole vanha, vaan tarkka ja kirkas väreiltäänkin. Harjaantunut silmä näkee heti, että kuva on muokattu. Kyllä. Siinä on minun omat aluskalsonkerini, levitettynä isältäni perinnöksi saadulle ryijylle. Ruskea väri on tehty kuvanmuokkausohjelmalla.

Jos kuva herätti sinussa tunteita, on se onnistunut!
2. Mustasilmä mummolassa kirjoituksesta EI KOTONA KETÄÄN

Kuvassa olen n. 6-7 vuotiaana kahvipöydässä mumman ja tädin kanssa. Minulla on mehevä mustasilmä. Olet varmaan miettinyt, mistä se on tullut? En minä muista. Pieni muistikuva on kuitenkin, että se olisi tapahtunut mummolassa, jossa aina konhotin jotain. Tämä ei ole siis tullut perheväkivallan seurauksena. 

Edessäni on kahvikuppi kuten muillakin. Opin juomaan kahvia jo tuttipullosta, ja kun mumma keitti pannukahvia, huusin aina että "täällä on sakkoja!". 3. Tissiliivikuva isästäni kirjoituksessa ALKOHOLISTIN PAKKOMIELTEENÄ SEKSI

Isäni vihasi tätä kuvaa. Teetin hänelle 60-vuotislahjaksi paidan, jossa kyseinen kuva komeili. Tein sen suoraan sanottuna piruillakseni. Kuvassa isäni saattaa olla humalassa, en usko että hän selvänä olisi tällaiseen suostunut. 

Kuvassa hänellä on äitini silmälasit, ja rintaliivit. Rintaliivit on täytetty vessapaperilla. Kuvan ottohetkellä en ollut vielä syntynyt, joten ajankohta on jotain 70-luvun loppua tai 80-luvun alkua. 4. Kuva tekstistä VÄKIVALLAN MUODOSTA TOISEEN

Tämä kuva on täysin lavastettu, kuten varmasti tiesitkin. MUTTA tuo sähkökäyttöinen moottorisaha on kuitenkin isäni, ja se on meillä nyt. Saha on isälleni tavalliseen tapaan rikki, mutta tähän käyttöön se sopi oivallisesti.

Tuolla sahalla isäni on kännipäissään sahannut sisällä sängynpäätyä. Silloin paikalla on ollut hänen ryyppykavereitaan, joille hän on ilmeisesti mahtaillut. 5. Äitini kaljatynnyrin kanssa. Kuva löytyy kirjoituksesta VÄKIVALTA

Tämä on aito kuva. Äitini on tässä humalassa, juuri tumppaamassa tupakkaa. Syy miksi halusin tämän kuvan ottaa mukaan, on tuo keltainen kudottu tuubihuivi. Kerron siitä Väkivalta-kirjoituksessakin, mutta tuo on juuri se huivi, josta isäni veti hänet koko pihatien mitalta kuristusotteella takaisin taloon. 

Äitini ei lue blogia jota kirjoitan, mutta näytin tuon kirjoituksen hänelle. Luettuaan sen, hän meni vessaan ja siitä nopeasti tupakalle. Kirjoitus ja siitä heränneet muistot kolahtivat sen verran lujaa, että hänen täytyi hetken keräillä itseään. Eikä tietysti mikään ihme. Tuo kirjoitus on yksi rankimpia, minkä olen kirjoittanut. 


Onko sinulla mielessäsi joku kuva, joka ei tässä ollut ja haluaisit siihen selityksen? Laita kommenttia vaikka kyseiseen tekstiin jossa kuva on.

Ps. Vielä ehdit ottaa osaa vieraskynäilijäpostaukseen, otan tekstejä vastaan 10.12.2017 saakka. Tarkemmat ohjeet TÄÄLLÄ. 

- Meikku
Kommentit

Suositut tekstit