Toivepostaus: Onnellisuusfobia & blogiarvonta 2018


Minulta pyydettiin blogiin kirjoitusta onnellisuudesta. Osaanko olla onnellinen, uskallanko olla onnellinen? Moni meistä ei uskalla, koska pelkäämme, että se otetaan meiltä pois.

Kirjoitus sivuaa hieman aiemmin julkaisemaani tekstiä Olenko ansainnut hyvää osakseni, mutta päätin ottaa onnellisuuskammon käsittelyyn erikseen.

Lisäksi blogini täyttää huomenna 1 vuotta, joten sen kunniaksi järjestän blogiarvonnan. Siitä lisää hieman myöhemmin.

Onnellisuuskammo on yllättävän yleistä

Jostain se kumpuaa, tuo fobia. Kun toiset pelkäävät hämähäkkejä, pellejä tai pimeää, joku voi pelätä onnellisuutta. Ei uskalla olla onnellinen, sillä jos olet onnellinen, se viedään jostain muusta pois. Olet onnellinen hyvästä parisuhteesta, ja samalla voit pelätä, että rouva Fortuna antaa puolisollesi tai lapsellesi sairauden. 

Et voi olla onnellinen ainakaan kovin pitkään, sillä jos vaa'assa onnen määrä painaa enemmän kuin vastoinkäymisten, punnukset täytyy tasata. Edessä on siis jotain kamalaa, tai ainakin niin uskot.

Kuulostaa monen mielestä ihan hullulta, mutta pelko on totta kokijalleen. Ihan yhtä lailla kuin pimeänpelko, korkeanpaikanpelko, ahtaanpaikanpelko jne. Onnellisuuskammoisia on muitakin kuin sinä ja minä.Onnestain on puolet sinun

Kenenkään ei pitäisi pelätä olla onnellinen. Ole vaan. Päästä irti pelosta, nauti elämästä. Tee asioita joista pidät. Jokainen kohtaa vastoinkäymisiä elämässään, niiltä ei voi välttyä. Sinulla on täysi oikeus olla onnellinen, jos siltä tuntuu. 

Jos joku vie onnesi pois, se ei johdu siitä, että olisit ollut röyhkeä liian pitkään ja nauttinut elämästäsi liikaa. Se on ajatusmalli, josta on opittava pois. Käännettävä ajatukset positiivisempaan, ennen kuin elämästä tulee surkeaa ja masentavaa. 

Itse onnistuin tekemään sen - ainakin osittain. Toteutin unelmiani, ja aina vaan hyvä onni jatkuu. En voita arvonnoissa edelleenkään, mutta muuten tässä menee mielestäni aivan hyvin. 

Lapsuuden perintö

Harva meistä on rautaa, moni taipua saa... Sieltä nämä usein tuppaavat tulemaan, hassut ajatusmallit kuten onnellisuuden pelko. Riittävän pitkään menee perseelleen, sitten pääsee jaloilleen ja saa elämän kulkemaan raiteillaan - on ihan ymmärrettävää, että pelottaa menettää se.

Kun paskasta nousee, tajuaa vasta silloin missä on rypenyt. Paha haju leijailee nenään vielä pitkään, mutta kun senkin saa pestyä pois, kuka haluaa sinne takaisin? 

Tiedän täsmälleen, mitä onnellisuuskammo tarkoittaa. Tiedän, että on ihan hölmöä ajatella niin. Tiedän, että siitä pääsee yli. Ajatustenkulun reitin muuttamiseen tarvitaan kuitenkin joskus ammattiapua. Jos itse jo tiedostat pelkosi, olet oikealla tiellä!

Minä en suostu enää ajattelemaan onneni menettämistä. Nautin siitä joka päivä. Jos elämä heittää eteen jotain muuta, käännän senkin vahvuudekseni. En ole masennukseen taipuvainen luonne, enkä ole koskaan edes ajatellut tekeväni itselleni mitään. Rakastan elämää ihan liian paljon.

Sain perinnöksi periksiantamattomuuden. Kun tämä veturi on vaununsa liikkeelle puhkunut ja puhissut, ei se pysähdykään niin helposti.


Onni on katosta riippuva tuoli.


Blogiarvonta

Blogini täyttää pyöreän vuoden huomenna 17.4.2018. Aika huikea matka tässä on kuljettu. Monet asiat olen oivaltanut itsessäni, isässäni ja koko elämässä noin ylipäänsä. Teissä lukijoissa on ollut valtava vertaistuki, kannustus ja rohkaisu. Uskallan toivoa, että moni joka minut tuntee in real life, ymmärtää jonkin verran paremmin ehkä minua? Onko näin? 

Olen tehnyt kuukausia e-kirjaani, jossa on viikkoruokalistoja, niille reseptejä sekä ostoslistat. Kaikenkaikkiaan kirjassani on 86 ruokareseptiä, viisi neljän viikon ruokalistaa maanantaista perjantaihin sekä 20 ostoslistaa, jokaiselle viikolle. Mukana myös vinkit oman viikkoruokalistan laatimiseen.


Arvon 3 kpl PDF-muodossa olevaa e-kirjaani, joka julkaistaan toukokuulla. Jätä kommentti tämän blogikirjoituksen alle sähköpostiosoitteesi kera, niin osallistut arvontaan. Arvonta suoritetaan 30.4.2018, ja palkinnot toimitetaan sähköpostilla toukokuun aikana. 

Onnea arvontaan! =)


- Meikku

Kommentit

 1. Onnittelut ja aurinkoista kevättä!
  minna1995(at)gmail.com

  VastaaPoista
 2. Arvontaan osallistuisin. Finsku_@hotmail.com

  VastaaPoista
 3. Minä pelkään usein, että menetän ihanan avopuolisoni. Johtunee siitä, kun hän on osa tukimuuriani, jota aloin rakentaa tutustuttuani häneen. Romahtaisin, jos ei rakasta ihmistä enää olisikaan siinä. Osallistun myös arvontaan ihanalikka91@gmail.com.

  VastaaPoista
 4. Oij, tämän mielelläni voittaisin, olisi hyödyksi todella meneillään olevani kuntoilu/laihdutus/terveellisempi ravinto-tiellä ^_^ kaljukeiju@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Vautsi. Olispa inspiroiva kirja.
  jokinen.sara(at)gmail.com

  VastaaPoista
 6. Merja, kiitos kun kirjoitat! ❤
  tiina.kalu@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Todella koskettavia ja monille varmasti arvokkaita kirjoituksia, onnea blogin 1-v synttäreistä! Arpaonnea kovasti toivoen ;) rajala.tiina(miukumauku)gmail.com

  VastaaPoista
 8. Kirja-arvontaan mukaan :)
  Jii.Lehtonen@luukku.com

  VastaaPoista
 9. Arvonnassa mukana, ja blogia lueskellen.
  haapalamira@hotmail.com

  VastaaPoista
 10. On mielenkiintoista seurata kirjoittelua ja olen erittäin kiinnostunut ruokalistoista, koska on mukava saada vaihtelua tarjoiluun.  VastaaPoista
 11. Mielenkiinnolla seuraan kirjoittelua ja ruokaohjeet ovat tosi tarpeeseen. T.ekqvistanita@gmail.com

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätäthän terveiset hirsitalon emännälle =)

Suositut tekstit