Lukuvuorossa Happotesti


Vihdoin minäkin sain tämän luettua. Tosin heti hankinnan jälkeen kirja oli paikallisessa kirjakaupassa ostettavissa puoli-ilmaiseksi, joka hieman pisti harmittamaan. Onneksi kaikki harmitukset häipyivät mielestä, kun aloin lukemaan.

Olin jo ennestään kuullut, että kirja on hauska ja huumorilla kirjoitettu. Mietiskelin hieman, miten alkoholismin ja hauskuuden yhteensovittaminen on ylipäätään mahdollista, etenkään alkoholistin läheisen kannalta. Kyllähän minä nauroin kirjalle alusta loppuun.

Kirjan päähenkilöllä on putki päällä ja paska lentää, kun syöminen unohtuu. Päähenkilö kokee itsensä suvereeniksi maailmanmieheksi, ja halveksii kantakuppilan nurkassa öriseviä juoppoja. Omasta ylivertaisuudesta huolimatta pissaläikkä ilmestyy housujen etumukseen ja rahat loppuvat. Onneksi Paavo, kantakuppilan baarimestari on kunnon mies, joka ymmärtää tällaisia maailmanmiehiä ja avaa piikin juomisia varten.
Kirjan päähenkilö on itse joutunut työttömäksi, ja päivät kuluvat baarissa notkuen ja kelloa vilkuillen milloin pitää olla kotona vaimon päästessä töistä. Tästä pääsemmekin vaimoon, jonka toiminta häiritsee minua erityisen paljon. Se on nimittäin vaimo, joka piilottelee pulloja ja laittaa jääkaappiin krapulakaljat miestään varten. Samalla vaimo kutsuu miestään Mikki-Hiireksi eikä hyväksy juomista, vaikka mahdollistaa sitä parhaalla mahdollisella tavalla.

Mikki-Hiiri on merihädässä, mutta vaimo ei ole pelastava joutsen vaan meripeikko, joka omalta osaltaan syöksee avioliittonsa meren mustiin aaltoihin. Mikki-Hiiri käy välillä kuivattelemassa sukkiaan katkolla, mutta sukat kastuvat kohta uudelleen, kun aallot käyvät jälleen hallitsemattomiksi. Vaimokin keikuttaa venettä edelleen, ja lopulta se kaatuu.

Mietin ennen kirjan avaamista, miten ahdistava kirja olisi alkoholistin läheiselle. Humoristisuudesta huolimatta jokainen alkoholistin läheinen kokee läsnäolevaksi sen oikean ahdistavuuden, joka todellisissa tilanteissa olisi ollut. Sympaattinen baarimestari Paavo vaivautuu, muut välttelevät ja vaimo nalkuttaa. 


"Toivottavasti se haksahtaa johonkuhun oikeaan juoppoon, ymmärtäisi sitten, minkälainen kultakimpale minä olin ollut."


Mikki-Hiirikään ei ole aivan täysin kuutamolla omasta "huonoudestaan" merenkävijänä, mutta hukuttaa moiset ajatukset ohrapirtelöön ja Jägermaisteriin, ja jatkaa itsepetostaan. Sen jälkeen olo ei tunnu niin kurjalta.

Sellaisen ihmisen mielestä, joka ei ole viinapaholaista nähnyt läheltä, kirja ei välttämättä avaudukaan niin raskaana, vaan on vain hauska. Happotesti on, hauskuudesta huolimatta raskasta luettavaa, ja jokainen lukija käsittelee sen omalla tavallaan. Minua se ei ahdistanut vaan nauratti, mutta loppuun päästessä olin niin hengästynyt, että kuvittelin melkein itsellänikin olleen putki päällä monta päivää.

Kirjaan on jatko-osa nimeltä Loppuluisu, joka vielä toistaiseksi on minullakin hankkimatta. Suosittelen silti Happotestiä kaikenlaisille lukijoille, aina kannattaa avartaa näkemystään maailmasta ja sitä kuluttavista ihmisistä.


Kalle Lähde: Happotesti 
Otava
269 s.


- Meikku

Kommentit

 1. Arvostelu on hakemus lisää siunauksia varten, kiitolliset ihmiset jakavat aina todistuksia ... Luin kaksi päivää sitten facebook-aikajanallani vastaavia kommentteja koskevista todistuksista noin Amerikan yhdysvaltojen lääkäristä, joka sanoi, että Dr.Oduduwa pystyi palauttamaan entisen poikaystävänsä. kahden vuoden eron jälkeen ... Aviomieheni lankesi suhteeseen toisen naisen kanssa töissä ja jätti minut. Sain Avioliiton oikeinkirjoituksen casting-ohjelman hengellinen isä, mentori ja parantaja nimeltään Oduduwa. 2 päivää sen jälkeen kun lounas oli kirjoittanut minulle nimensä loitsun palauttamiseksi aviomiehelleni kotiin, se oli yllätys, en osaa edes selittää kuinka kaikki tapahtuu, se toimii Baba Oduduwan lupauksena.
   En olisi voinut tehdä sitä ilman Baba Oduduwan apua. Olisin luopunut ja uskonut, että koska aviomieheni näki jonkun toisen, hän sanoi, että olemme tehneet. Lounastamisen jälkeen Rakkausloitsun, mieheni soittaa minulle matkapuhelimella ja hän palaa takaisin kotiin seuraavana päivänä. Olen kiitollinen tälle henkiselle avioliiton parantajalle, joka auttoi minua. Suosittelen häntä jokaiselle, jolla on avioliitto tai parisuhdekriisi tänään, ota nopeasti yhteyttä tähän hengelliseen loitsun palauttajaan palauttaakseen entisen rakkauden.
  tässä on hänen henkilökohtainen sähköpostiosoite: (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)
  Dr.Oduduwa on erittäin lahjakas ylimääräisillä tavallisilla valtuuksilla ratkaista seuraavat tapaukset: .....
  Kuinka rakentaa murtunut luottamus
  Kuinka käsitellä "en rakasta sinua"
  Kuinka antaa anteeksi ja saada anteeksi
  Kuinka muodostaa yhteys puolisosi kanssa uudelleen
  Kuinka saada puolisosi vaihtamaan
  Kuinka pilata heidän tapauksensa
  Kuinka päästä ohi
  Kuinka välttää erottelua
  Kuinka lopettaa avioero
  Plus 5 avioliittoarviointia

  Vain WhatsApp: +79268011965

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätäthän terveiset hirsitalon emännälle =)

Suositut tekstit